Welcome to My Blog (◕‿◕✿)...Don't forgot to follow ea'...Jgn lupe tinggalkan link awak di shoutbox sbb saya nk gak tgk blog awak yg chumell tu...I hope you all enjoy in this blog...hehe

Cara nak Remove Timeline di Facebook





Heyy, korang yg comeyy...Ary nie, Liyana nk share kat korang ciket pasal mcam mne nk remove timeline di fb...Mesti ramai yg nk tukar sgt kpd fb yg lama kn ? sbb bgi korang psti "timeline" nie buat wall fb korang serabut kan...ok nak buat ? jom !
Ikut step di bawah :face64:

  1. First, korang kena ke laman Socialfixer.com dan memasang extension untuk browser korang.
  2. Selepas korang install, sila ke laman Facebook.com. Korang akn perasan bahawa ada byk clutter tambahan, tpi jangan bimbang. Cari di bahagian atas halaman, di sebelah kiri nama korang. korang akan dpt lihat “new wrench icon”. Klik pada itu dan pilih “Social Fixer Options”.
  3. Sebelum korang lakukan apa-apa, pergi ke setiap kategori dan buang tanda pada setiap kotak.Terdpt byk ciri-ciri berguna di sana, tpi untuk sekarang, biarkan semuanya kosong agar kita boleh lihat FB seperti biasa. Buat masa sekarang, jgn tanda apa-apa pada kotak tersebut.
  4. Pergi di seksyen “Timeline” Social Fixer’s options, dan semak di bawah 4 kotak: “Display posts in a single column”, “Hide cover photos”, “Hide the friends box”, dan “ide maps of check-ins”. Klik butang Save.
  5. Cari profil Facebook yg ada timeline enabled (sama ada korang punya sendiri /orang lain). Cover photo, friends box, maps box, and dual-column view semuanya telah dihapuskan, dan korang boleh lihat FB dlm format yg lebih kemas. :b:

KLIK SINI : klik sini jika korang kurang faham wink...

~ Harap-harap cara ni dapat bantu korang ~






♥ Don't forget to drop your comment ♥