Welcome to My Blog (◕‿◕✿)...Don't forgot to follow ea'...Jgn lupe tinggalkan link awak di shoutbox sbb saya nk gak tgk blog awak yg chumell tu...I hope you all enjoy in this blog...hehe

Apa orng perempuan kata,,,,

Aku masuk ofis seperti biasa. Kerja ku sentiasa
bertemu
dengan pelanggan dan juga klien.
Datang je pelanggan atau klien yang hensem-
...hensem,
pasti staff pompuan dok kecoh-kecoh...
Dari pengamatan ku yang sudah hidup selama 26
tahun,
orang pompuan selalu katamengenai lelaki yang
Handsome dan lelaki Tak Hansome.....
Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: "woow, cool giler..."
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: "eh perasan bagus..."
kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: "nobody's perfect"
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: "memang.... muka pun
macam pecah rumah!"
kalau lelaki handsome menolong perempuan yg
diganggu
perempuan akan cakap: "wah.. machonya..
macam hero filem!"
kalau lelaki tak handsome menolong
perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: "entah2 kawan dia..."
kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: "sepadan sangat..."
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan
cantik
perempuan akan kata: "mesti kena bomoh
perempuan tuh!"
kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: "jangan sedih, kan saya
ada..."
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok
saja luarannya)...
kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: "perasaannya
halus...penuh kasih sayang"
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: "sesama keluarga
memang harus menyayangi..."
kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: "matching... hebat luar
dalam"
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: "bang, bosnya mana...?"
kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: "pasti takut kalau-kalau
gambarnya tersebar"
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: "tak sanggup melihat
hasilnya ya..."
kalau lelaki handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap:"ini barulah lelaki
gentlemen"
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: "naluri pembantu,
memang begitu...."
kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: "let me be your shoulder
to cry on"
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: "kuat nangis!! lelaki ke
bukan ni?"
Kenali dan nilai diri sendiri dahulu sebelum
menilai orang lain.
hmm... Apa pun, terimalah dengan redha dan
hati terbuka
terhadap kekurangan yang ada pada
pasangan kita

♥ Don't forget to drop your comment ♥

No comments:

Post a Comment