Welcome to My Blog (◕‿◕✿)...Don't forgot to follow ea'...Jgn lupe tinggalkan link awak di shoutbox sbb saya nk gak tgk blog awak yg chumell tu...I hope you all enjoy in this blog...hehe

Muhd Khairul Muhaimin



Little prince !!! Muhd Khairul Muhaimin B. Mohd Azri...Welcome to our life..
Semoga menjadi insan yg berguna tau Muhaimin comel..
Lahir pada jam 8.00 pagi di Hospital Slim River...
Baru 18 hari hidup di dunia :)
Alfu Mabrukk !!!

♥ Don't forget to drop your comment ♥

Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize



Tag : nurhafizah , nadira , yaya

♥ Don't forget to drop your comment ♥

Tip Cara Melicinkan Kulit Muka

Hi reader + annyeonghaseyo ! puasa tak hri nie ? mesti laa puasa kan...kalau x puasa, x bole nk raya tau ! hehe...Hari ini liyana nak kongsi tip dgn korang pasal cara nk melicinkan kulit muka...Cara nie berkesan tau !
  1. Campurkan sedikit tepung pulut dengan sedikit air. Sapukan pada muka sebelum tidur. Keesokkannya cuci muka dengan air suam. Amalkan seminggu sekali.
  2. Campurkan satu sudu besar madu lebah dengan satu sudu besar susu tepung. Sapukan pada seluruh muka dan biarkan sebentar. Kemudian basuh muka dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.
  3. Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke muka. Biarkan selama 3 minit sebelum dicuci dengan air suam.
  4. Kisar dua biji buah tomato, gula dan air. Tapiskan dan minum air setiap pagi. Lakukan selalu sehingga kulit muka kelihatan licin.
  5. Setiap kali mandi, gosokkan tawas pada muka. Lakukan setiap pagi atau malam. Muka korang akan menjadi halus.
~ Selamat Mencuba ~

♥ Don't forget to drop your comment ♥

3 Anis Ramadhan Giveaway !






Clik HERE to join

Tag : Yang tengah baca entry nie...


♥ Don't forget to drop your comment ♥

Secret Admirer

Hi , korang...Lame kan blog ni dah tak update kan ??? Rindu tak ?? Mesti arr tak rindukan...korang ader secret admirer tak ??? ader tak ?? pasti arr ade kn...oke , kalau tak ada pon tak ape...Peminat rahsia bermaksud orang yang simpan perasaan suka , sayang , minat , cinta tu dalam hati tanpa pengetahuan orang itu. Contohnya , secret admirer dengan stalker lain tau...Stalker tu mcam dah obsess gila dgn orang yang dia minat sangat tu sampai semua background pasal orang tu , dia nak ambil tau...

~ ader saper2 yang secret admirer liyana plak?? hahahah..mari2 !!! perlu diingat, biar jadi peminat rahsia drpd menjadi STALKER !

♥ Don't forget to drop your comment ♥

Anak Sedara Aku Yg Comel...


Little princess ! Solehah binti Mohd Zulhifdzi...welcome to our life...
Semoga menjadi mujahidah solehah...insyaAllah ♥ ♥
lahir pada 27/05/2012 jam lebih kurang 3.00 pagi di Hospital Raja Permaisuri Bainun
3.8 kg..^^
baru 20 hari hidup di dunia...
Alfu mabruk!!! ♥ ♥
kredit to Nurul Farhana Ariffin & Zul Hifdzi..
comel + tembam + solehah

♥ Don't forget to drop your comment ♥

Siapakah yg terselamat dari soal jawab kubur ?


Video Suara Seksaan didalam kubur

Hi,you all ! Siapa yg terbebas dri soal jawab di dalam kubur ?

1) Orang yg mati syahid.

2) Orang yg ribath ( berjaga di perbatasan wilayah kaum muslimin untk mencegah serangan musuh ) di jalan Allah.

"Ribath sehari semalam lebih baik dri puasa dan solat malam sebulan.Kalau seseorang mati (dalam keadaan ini),amalannya akan mengalir dan dicurahkan rezeki ke atasnya serta dijamin bebas dri ujian kubur."

3) Orang yg meninggal dunia sebab sakit perut.

"Apakah kamu mendengar Rasulullah SAW bersabda,Barang siapa yg meninggal dunia sebab sakit perut,tidak akan diazab di dalam kuburnya."

4) Bacaan Surah Al-Mulk (Surah Tabaarak)

"Surah Tabaarak akan mencegah azab kubur."

5) Orang yg meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya.

"Tidak ada seorang Muslim yg meninggal pada hari Jumaat atau malam Jumaat,kecuali Allah pasti akan menjaganya dari fitnah kubur."


♥ Don't forget to drop your comment ♥

Cara nak Remove Timeline di Facebook





Heyy, korang yg comeyy...Ary nie, Liyana nk share kat korang ciket pasal mcam mne nk remove timeline di fb...Mesti ramai yg nk tukar sgt kpd fb yg lama kn ? sbb bgi korang psti "timeline" nie buat wall fb korang serabut kan...ok nak buat ? jom !
Ikut step di bawah :face64:

  1. First, korang kena ke laman Socialfixer.com dan memasang extension untuk browser korang.
  2. Selepas korang install, sila ke laman Facebook.com. Korang akn perasan bahawa ada byk clutter tambahan, tpi jangan bimbang. Cari di bahagian atas halaman, di sebelah kiri nama korang. korang akan dpt lihat “new wrench icon”. Klik pada itu dan pilih “Social Fixer Options”.
  3. Sebelum korang lakukan apa-apa, pergi ke setiap kategori dan buang tanda pada setiap kotak.Terdpt byk ciri-ciri berguna di sana, tpi untuk sekarang, biarkan semuanya kosong agar kita boleh lihat FB seperti biasa. Buat masa sekarang, jgn tanda apa-apa pada kotak tersebut.
  4. Pergi di seksyen “Timeline” Social Fixer’s options, dan semak di bawah 4 kotak: “Display posts in a single column”, “Hide cover photos”, “Hide the friends box”, dan “ide maps of check-ins”. Klik butang Save.
  5. Cari profil Facebook yg ada timeline enabled (sama ada korang punya sendiri /orang lain). Cover photo, friends box, maps box, and dual-column view semuanya telah dihapuskan, dan korang boleh lihat FB dlm format yg lebih kemas. :b:

KLIK SINI : klik sini jika korang kurang faham wink...

~ Harap-harap cara ni dapat bantu korang ~






♥ Don't forget to drop your comment ♥