Welcome to My Blog (◕‿◕✿)...Don't forgot to follow ea'...Jgn lupe tinggalkan link awak di shoutbox sbb saya nk gak tgk blog awak yg chumell tu...I hope you all enjoy in this blog...hehe

Salahkah bercinta ?



Hye awk semua....Lame kan blog ni dah x update kan ???
Rindu x?? Mesti arr x rinduu kan...:w:
Liyana bru jew lps abiz baca novel tentang CINTA...So,malam nie liyana nak kongsi cite dgn korang tentang "Salahkah bercinta ?"


___________________________________________________________________

REMAJA selalu bertanya apakah salah kami bercinta ? Tidak, bercinta mmg x salah justeru ia adalah fitrah tabi'e yg Allah kurniakn kpd setiap m'sia.Ingin bercinta dan dicintai adalah naluri setiap m'sia.Jiwa m'sia memerlukan cinta sperti jasad perlukan mkanan.Oleh kerana cinta itu fitrah, tak salah klo nk merasai dan menikmatinya.Jika salah, masakan Tuhan mengurniakan rsa cinta ?Allah Maha Mengetahui, Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, dikurniakan-Nya rsa cinta pasti ada maksud & tujuan.Namun Allah x dikurniakan rsa cinta scara polos bgitu shja.Jesteru, DIA juga telah mencipta peraturan cinta demi menjaga kemurniannya.Peraturan ini selalu dilanggar oleh m'sia terutamanya para pelajar.Rasa cinta x salah tpi kesalahan selalu berlaku swktu menjalinkan hubungan cinta.Di sinilah berlakunya "cinta terlarang" - yakni cinta yg menafikan prinsip dan melanggar peraturan dri Allah.
__________________________________________________________________
Lps baca ayat tersebut bru ak faham yg bercinta x salah klo mengikut peraturan Allah...tpi klo bercouple plak cam mne erk?:b:




♥ Don't forget to drop your comment ♥

No comments:

Post a Comment